NUGA GLACE

cu foi de napolitane

Ce ingrediente folosim?

Frișcă lichidă: 500g

Foi napolitane de la Hanul Boieresc: 1 pachet

Ouă: 4 buc.

Zahăr: 300g

Apă: 50g

Rahat: 200g

Dulceață de coacăze și de gutui cu miez de nucă:

Sortimentație de fructe uscate și deshidratate:

Cum se face?

Pasul 1

Important la această rețetă este ca ouăle să fie la temperatura camerei. Se separă gălbenușul de albuș de la 4 ouă. Se bat albușurile folosind un mixer, presărând și un praf de sare.

Pasul 2

Într-o ulcică se pun 250g zahăr și 50g apă. Cu ajutorul unui termometru se dă în clocot acest ansamblu până va măsura 115 grade C.

Pasul 3

În momentul acela se va turna fir de sirop peste albuș, cu condiția ca albușul să fie amestecat în acest timp cu ajutorul mixerului. După turnare vom obține o bezea fermă și stabilă.

Pasul 4

Într-un alt bol vom bate frișca astfel încât să obținem vârfuri moi și pufoase. Încorporăm până la omogenizare frișca în bezea cu ajutorul unei spatule de silicon folosind mișcări circulare de jos în sus.

Pasul 5

Rahatul se va taia în cubulețe mici și se va amesteca cu fructele deshidratate sau semințe, iar mai apoi tot acest ansamblu se va amesteca cu bezeaua.

Pasul 6

Totul se va turna într-o formă preferată, fie că este vorba de o formă de chec sau una de tort/tartă. Se va congela peste noapte și se va servi cu foi de napolitană și dulceață de coacăze negre. În cazul în care doriți sa vă bucurați de o nuga glace rapidă, introduceți orice sortiment din nuga Hanul Boieresc la congelator timp de o oră și vă puteți bucura de un desert răcoritor.

Poftă bună!