Produse

Produse de baza

FAINA

alba superioara

Boierul știe cât de importantă e făina, ca să iasă aluatul bun.

FAINA

OREZ

romanesc

Pe masa boierului orezul nu trebuie să fie mare filozofie, dar și la orez trebuie să fii atent, mai ales când poți să alegi unul produs chiar la noi.

OREZ

GRIS

de grau

Grisul de grâu e nelipsit din cămara boierului, cu o singură condiție: să fie de calitate.

GRIS

PESMET

boieresc

Ai putea crede că tot pesmetul e la fel, însă una e pesmetul boieresc și alta e pesmetul obișnuit. La pesmetul boieresc se folosesc ingrediente mai bune, care garantează un rezultat mai bun. Totul pentru gust.

PESMET

FAINA

integrala de secara

Inima boierului se bucură când descoperă ingrediente obținute prin metode tradiționale, așa cum este faina de secară măcinată pe piatră.

FAINA

BOIA

dulce

Boierul din tine se pricepe să aleagă boiaua, pentru că știe că intensitatea culorii reflectă calitatea ardeilor folosiți.

BOIA

BOIA

dulce afumata

O boia afumată de calitate se cunoaște după culoare. Cu cât mai intensă, cu atât mai buni și copți au fost ardeii.

BOIA

MUȘTAR

Extra

Când vrei să fii boier, ești boier cu tot ce pui în farfurie, inclusiv cu muștarul. Și dacă vrei să simți gustul acela de muștar autentic, ca în copilărie, îți recomandăm să alegi o rețetă cu tradiție de peste 30 de ani.

MUȘTAR

MIERE

de salcam

Mierea de salcâm românească este o delicatesă pe masa boierului, mai ales atunci când conține o bucată sănătoasă și aromată de fagure delicios.

MIERE

OTET

de vin rosu cabernet

Boierul adevărat știe că oțetul de calitate nu e făcut din orice vin, ci dintr-un vin bun, cum este Roșul Cabernet Sauvignon. Îl recomandăm și pentru salate și pentru gătit.

OTET

OTET

de visine

Excelent pentru salate, oțetul de vișine este cu atât mai valoros, cu cât este produs din suc de vișine românești.

OTET

Lactate

SMANTANA

cu 30% grasime

Un boier din zilele noastre trebuie să știe că o smântâna cu 30% grăsime e mai cremoasă și mai gustoasă decât o smântână obișnuită. Asta conferă o textură mai buna și mai multă savoare preparatului pe care îl pregătește.

SMANTANA

BRANZA

de burduf

La o brânză de burduf este deosebit de important să conțină suficient caș, pentru gustul acela intens și boieresc pe care îl căutăm cu toții.

BRANZA

CASCAVAL

afumat natural

Un cașcaval afumat natural se cunoaște după aroma inconfundabilă. Orice boier știe.

CASCAVAL

CASCAVAL

de Saveni

Atunci când vrea un cașcaval special, boierul alege un produs dintr-o loc cu indicație geografică protejată, fix cum este zona Săveni.

CASCAVAL

BRANZA MATURATA

din lapte de capra si lapte de oaie

Când găsești o brânză maturată din doua tipuri de lapte, aia e boierie adevărată, pentru că vei descoperi ambele arome, ca un adevărat boier connaiseur.

BRANZA MATURATA

BRANZA MATURATA

din lapte de capra

Brânza maturată din lapte de capră românesc are un gust mai intens, apreciat mai ales de boierii sofisticați care nu pun orice brânză pe masă.

BRANZA MATURATA

IAURT

din lapte de oaie

Boierii dimineții se delectează cu un iaurt adevărat din lapte de oaie, nici prea gras, nici prea slab, dar tocmai bun cu 6% grăsime.

IAURT

CAS DULCE

de vaca

Cașul dulce din lapte de vacă românesc este savurat mai ales de boierii mai delicați, obișnuiți cu un gust mai domol, dar la fel de savuros.

CAS DULCE

RULADA DIN CASCAVAL

afumat cu piper

De Sărbători, de pe masa boierului nu trebuie să lipsească rulada din cașcaval afumat cu piper, obținut din opărirea cașului din lapte de vacă.

RULADA DIN CASCAVAL

RULADA

afumata cu boia

Rulada de cașcaval afumat cu boia zici că a fost creată special pentru platourile boierești pe care le pui pe masa de sărbătoare. Arată bine, dar are și un gust senzațional, făcută din lapte românesc.

RULADA

Semi-preparate

SARMALE CU CARNE DE PORC

si garnitura de varza calita

Boieria la sarmale se simte la textura fină a umpluturii cu carne de porc și la garnitura de varză călită, care este fix așa cum o fac ai tăi la mesele mari.

SARMALE CU CARNE DE PORC

SARMALE

de post

Boierul se respectă și când vine perioada postului, inclusiv la sarmale.

SARMALE

IAHNIE

de fasole

Atunci când suntem în perioada postului, o iahnie de fasole ține și de poftă și de foame.

IAHNIE

SALATA

de boeuf

Orice boier știe că adevărata salată de boeuf conține carne de vită. Măiestria vine de la cum se leagă toate ingredientele și dau acel gust inconfundabil al meselor în familie. Te invităm să te convingi singur.

SALATA

Carne proaspata

ARIPI

de pui

Nelipsite în bucătaria boierului, aripioarele de pui sunt un deliciu esențial.

ARIPI

PULPE

de pui

Pulpele de pui sunt un răsfăț clasic al oricărui boier care se respectă.

PULPE

PULPE DE PUI

superioare

Pulpele de pui sunt de două ori superioare, dacă sunt din pui românesc.

PULPE DE PUI

MUSCHIULET

de pui

Când vine vorba de carne, boierul știe să-și aleagă mușchiulețul din piept de pui. O condiție esențială este ca puiul să fi crescut pe plaiuri românești.

MUSCHIULET

PIEPT DE PUI

dezosat

Boieria se vede în detalii, cum este un piept de pui dezosat, gata de gătit.

PIEPT DE PUI

CARNE DE VITA

pentru gulas

Secretul unui gulaș boieresc stă în carne. Carne de calitate, gulaș de calitate.

CARNE DE VITA

CARNE TOCATA

tocata amestec

Amestecul de carne tocată se potrivește la orice, contează doar să fie de calitate.

CARNE TOCATA

PULPA DE PORC

fara os

Pofta boierului nu cunoaște răbdare pentru oase, așa că, recomandarea este: întotdeauna dezosat.

PULPA DE PORC

SPATA DE PORC

fara os

Măcelarii și-au făcut treaba, iar boierul e mulțumit. Spata de porc nu are os!

SPATA DE PORC

Mezeluri

JAMBON

crud-uscat

În lumea boierilor de azi, fumul din lemn de esență tare asigură un standard de calitate deosebit, când vine vorba de prelucrarea pulpei de porc. Caracterul crud-uscat al jambonului îi dă o complexitate de arome pe care fiecare boier o va aprecia.

JAMBON

BABIC

Un babic de calitate conține carne de oaie, dar și vita, plus condimente alese, în membrana naturală de vită. Totul e afumat la rece, cu fum din stejar, pentru un plus de intensitate a aromei. Asta da boierie, mai ales că nu conține conservanți și coloranți artificiali.

BABIC

BABIC

feliat

Gata feliat și pregătit pentru platou, babicul e un preparat destinat meselor boierești autentice.

BABIC

CARNAT

taiat la satar

La un cârnat cu adevărat boieresc, simți mâna celui care prepară specialitatea, iar acest lucru este în special valabil la cârnatul tăiat la satâr, unde carnea și slănina sunt tăiate manual, la satâr, în bucăți mari.

CARNAT

CARNATI

plai

Boierul s-a născut gurmand, iar când vine vorba de cârnați, nimic nu bate un produs crud-uscat din carne de vita si porc, afumat la rece cu fum din lemn de fag.

CARNATI

CARNATI

proaspeti de porc

Boierul se bucura de carnații proaspeți de porc ca de o dimineață răcoroasă pe moșie. Nimic nu bate aroma de prospețime.

CARNATI

CARNATI

uscati de vita si oaie

Boieria la cârnați se cunoaște la ingrediente. Tot ce conține carne de vită și oaie intră pe lista de cumpărături a boierului.

CARNATI

CARNATI

Miorita

Din dragoste pentru cârnați, boierul gătește masa cu de toate și pune cârnații la loc de cinste, pregătiți pentru servire pe înfulecate.

CARNATI

CEAFA

la jar

Boierul nu se uită după orice ceafă de porc. Ceafa de porc pe care o caută boierul trebuie să fie dezosată și afumată cu fum din lemn de cireș, coaptă la jar.

CEAFA

MUSCHI

moldovenesc

Ce face mușchiul moldovenesc cu adevărat un mușchi boieresc sunt bucățile de carne alese cu atenție și condimentele adăugate din plin.

MUSCHI

PASTRAMA

boiereasca

O pastramă boierească se recunoaște după aroma intensă de fum, cu note de condimente, precum usturoiul, piperul și cimbrul.

PASTRAMA

PIEPT

boieresc

Pieptul boieresc ține piept celor mai gurmanzi boieri, boieri iubitori de bucăți bine alese de porc, condimentate bine și afumate pentru un gust senzațional.

PIEPT

TOCHITURA

moldoveneasca

O rețetă îndrăgită de toți boierii este tochitura moldovenească, vedeta oricărei mese tradiționale românești. Aromele, gustul, culorile, texturile, toate te îmbie să te bucuri de fiecare bucățică din farfurie, aducându-ți aminte de experiențe gustative transmise din generație în generație.

TOCHITURA

SLANINUTA

campeneasca

O specialitate pe gustul boierilor, din gușă de porc, cu usturoi și ierburi de grădina. Fiartă și afumată, face cu ochiul fiecărui om de la masă și le vorbește pe o limbă cunoscută de toți.

SLANINUTA

SLANINUTA

moldoveneasca

Un boier adevărat se pricepe la slăninuțe, mai ales la cea moldovenească, cu condimente, fiartă și afumată, gata de pus pe masă și servit la oaspeți.

SLANINUTA

SLANINUTA

cu ustroi

Fiartă și afumată cu fum din lemn de fag, slănina reprezintă o prezență nelipsită de pe masa boierului.

SLANINUTA

CHISCA

moldoveneasca

O chișcă moldovenească adevărată îți amintește de sărbătorile de iarnă de altă dată, când iernile aveau miros de ger și fum de sobă. Chișca bună se face cu legume calitate în untură, la care se adaugă condimente ce echilibrează gustul ingredientelor din carne.

CHISCA

GHIUDEM

Când vine vorba de carne, boierul e specialist și vrea ceva cu tradiție și bine făcut, mai ales când are musafiri la masă și vrea să-i impresioneze.

GHIUDEM

SALAM

de Sibiu

Salamul de Sibiu adevărat se cunoaște după ingrediente și mai ales, după gust.

SALAM

Dulciuri

BOMBOANE

miere

Atunci când caută bomboane adevărate, boierul se uită la umplutură. O umplutură cu miere însemnă bunătate curată, dar și o întoarcere în vremurile copilăriei, când mierea era de aur.

BOMBOANE

BOMBOANE

amandine

Bomboanele amandine ne aduc aminte de momentele copilăriei. Cu 15% cremă, ele vor fi pe gustul fiecărui boier mare, dar cu suflet de boier mic.

BOMBOANE

FOI

napolitana

Boierul este servit, dar mai pune și mana uneori, ca să iasă fix cum vrea el. Când vine vorba de napolitane, secretul e o foaie de calitate, nici prea moale, nici prea aspră.

FOI

COVRIGEI

branza

Inima boierului caută gustul preparatelor din copilărie, la fel ca orice om. Covrigeii cu brânză sunt preparatul care amintește de zilele minunate ale copilăriei, când sărăturile făceau pofta și deliciul gustărilor de peste zi.

COVRIGEI

COVRIGEI

chimen

Inima boierului caută gustul preparatelor din copilărie, la fel ca orice om. Covrigeii cu brânză sunt preparatul care amintește de zilele minunate ale copilăriei, când sărăturile făceau pofta și deliciul gustărilor de peste zi.

COVRIGEI

NAPOLITANE

spirala cu crema

Boierul care se respectă știe că trebuie să-si facă toate poftele, inclusiv cele de dulce.

NAPOLITANE

NUCI

umplute

Ne aduc aminte de copilărie și sunt nelipsite la reuniunile de familie. Păcat că dispar repede.

NUCI

SALAM

de biscuiti

Un alt „dulce” pe placul boierului este salamul de cacao, ceva ce aduce aminte de copilărie mai repede decât un album de amintiri.

SALAM

COZONAC

nuca, stafide si cacao

Când vine vorba de cozonac, boierul caută cozonacul perfect, cu umplutură din plin: nucă, stafide și cacao, pentru a echilibra la fix textura miezului pufos.

COZONAC

BARCUTE

cu crema de caise

Placerea cremei de caise este cel mai asteptat lucru, cand deschizi o cutie cu barcute.

BARCUTE

BARCUTE

cu crema de visine

Gustul intens de vișine completează perfect învelișul moale al bărcuței și este pe placul oricărui boier.

BARCUTE

FURSECURI

cu stafide

Poți să faci un fursec bun să fie și mai bun? Da. Pui stafide și iese fursec boieresc.

FURSECURI

MIX FURSECURI

ineluse

Un fursec bun se cunoaște după farfuria goală ce rămâne în urma lui. Așa zice o vorbă veche din boieri.

MIX FURSECURI

SALEURI

cu mac si susan

Atunci când vrea să-și aducă aminte de copilărie, boierul alege gustul inconfundabil de saleuri cu mac și susan.

SALEURI

SPRITATI

cu zahar

Când îi vine pofta de dulce, boierul alege un desert delicios și prezentabil.

SPRITATI

Bauturi non-alcoolice

SIROPURI

naturale

Naturale, fără conservanți, cu extracte naturale pentru un organism sănătos, siropurile noastre boierești aduc bucurie în fiecare bucătărie cu suflete de oameni mari sau mici.

SIROPURI

LIMONADA

1l

Vara, primăvara, toamna sau iarna, putem spune cu tărie că limonada a devenit o noua tradiție a gustului, mai ales pentru boierii mai fini, de oraș.

LIMONADA

SIROP

cu pere si struguri

Atunci când vrei să simți o bogăție de gust și arome, te invităm sa încerci un sirop boieresc cu pere si struguri.

SIROP

SIROP

coacaze

Boierul se bucură de un sirop de coacăze, ca de o zi lungă petrecută în natură.

SIROP

SIROP

fructe de padure

Dorul de pădure al boierului poate fi satisfăcut doar cu un sirop adevărat din fructe de pădure: mure, afine și coacăze negre.

SIROP

SIROP

tei cu roinita si propolis

Sănătatea este esențială pentru orice boier. De aceea, un sirop cu extract de flori de tei, roiniță și propolis este tocmai bun în orice anotimp.

SIROP

SUC DE MERE

si sfecla rosie

Sănătate curată pe masa boierului, sucul de mere și sfeclă roșie nu trebuie să lipsească.

SUC DE MERE

SUC DE MERE

si piersici

Și mere și piersici, pentru că viața boierului să fie de două ori mai gustoasă.

SUC DE MERE

SUC DE MERE

si coacaze negre

Boierul iubește fructele de pădure, așa că vrea să le simtă din plin, chiar dacă au ieșit din sezon.

SUC DE MERE

SUC DE MERE

si pere

Merele cu perele nu se compară, dar merg foarte bine împreună, într-o băutură pe gustul și inima boierului.

SUC DE MERE

SUC DE MERE

cu aroma de menta

Boierul știe că menta nu e bună doar pentru ceai, ci merge de minune și la un suc din mere adevărate.

SUC DE MERE

Bauturi alcoolice

CAISATA

Boierii se simt bine împreună, mai ales când se laudă fiecare cu bucatele puse pe masă. Iar uneori, lauda de sine, chiar miroase bine, mai ales când pui pe masă un lichior fin de caise, la 28 de grade.

CAISATA

VISINATA

O vorbă veche din popor zice că lichiorul de vișine e un moft necesar pe masa fiecărui boier. La 28 de grade e tocmai bun să ne delecteze cu cele mai sincere arome.

VISINATA

PALINCA

de Maramures

Palinca de Maramureș din prune e ceva deosebit pe masa boierului. Licoarea aceasta strașnică la 50 de grade ne dezleagă la vorbă și ne aduce împreună.

PALINCA

RACHIU

Ca un prieten bun la masa boierului, rachiul de prune nu dezamăgește niciodată, mai ales când nu e nici prea tare, nici prea slab, ci tocmai bun la 37,5 grade.

RACHIU

AFINATA

Boierie fină din afine. Așa se prezintă lichiorul de afine pe masa boierului de azi, o prezență nobilă și încântătoare.

AFINATA

Specialitati din peste

PASTRAV

afumat

Peștele este nelipsit de pe masa unui boier care se respectă, iar păstrăvul afumat ocupă un loc important pe platou, mai ales ca este crescut in ape românești.

PASTRAV

SALATA

cu icre de crap

O salată cu icre pe masă face cât două în frigider, zice o veche vorba din boieri. Eh, poate că nu e atât de veche, dar un lucru e sigur, salata cu icre de crap este o vedetă a gustului și la mesele mari și la mesele mici.

SALATA

ZACUSCA

de peste cu ciuperci

Doua lumi se combină în acest preparat fără conservanți: lumea boierului cu iubire de pescuit și lumea boierului gospodar cu dragoste de legume. Gustul deosebit e dat de combinația de singer, novac, crap și legume proaspete.

ZACUSCA

CREMA

de pastrav cu unt

La crema de păstrăv este important să avem un echilibru potrivit între seriozitatea peștelui afumat și condimente, pentru a obține un gust ideal, apreciat de fiecare boier.

CREMA

CREMA

de pastrav condimentata

Crema de păstrăv este un preparat fin, pe gustul boierului. Neparat trebuie să fie condimentată, așa cum vezi în cazul de față.

CREMA

OSTROPEL

pastrav

O rețetă pentru gusturi fine, ostropelul de păstrăv reprezintă o delicatesă pentru ceasurile amiezilor tihnite.

OSTROPEL

Conserve

DULCEATA

cirese amare

O dulceață de cireșe amare care se respectă pornește de la folosirea unor fructe atent selecționate, mai ales când are pretenții boierești.

DULCEATA

DULCEATA

gutui

Boierului îi place dulceața specială, ca să aibă cu ce se lăuda. O astfel de dulceață este cea de gutui cu miez de nucă prăjit.

DULCEATA

DULCEATA

prune

Dulceața de prune îți amintește instant de zilele lungi din copilărie în care te jucai de dimineața până seara, iar apoi ai tăi îți pregăteau câteva felii zdravene de pâine cu dulceață.

DULCEATA

DULCEATA

coacaze

Boieria la dulceață se simte la textura. Cu cât mai fină, cu atât mai potrivită dulceața pentru clătite sau prăjituri.

DULCEATA