Mâncare bună ca în vremurile noastre

Uneori avem senzația că timpul curge prea repede. Parcă ieri strângeam masa de Crăciun iar acum ne pregătim de Paște. Nu-i nimic. Intindem iar mesele și ne ospătăm boierește, după gust și dupa poftă, cu produse de sărbatoare de la Hanul Boieresc.

Avem și de post și de dulce, cum se zice. Iar când vine vorba de post, tratăm gustul și savoarea cu același respect pe care îl oferim preparatelor de dulce. Așadar, vă invităm să descoperiți o selecție specială de la Hanul Boieresc, menită să vă aducă aminte de gustul meselor de altă dată, când timpul parcă era mai blând.

Rețete de sărbătoare

Produse Ediție de sărbătoare

SMANTANA

cu 30% grasime

Un boier din zilele noastre trebuie să știe că o smântâna cu 30% grăsime e mai cremoasă și mai gustoasă decât o smântână obișnuită. Asta conferă o textură mai buna și mai multă savoare preparatului pe care îl pregătește.

SMANTANA

OREZ

romanesc

Pe masa boierului orezul nu trebuie să fie mare filozofie, dar și la orez trebuie să fii atent, mai ales când poți să alegi unul produs chiar la noi.

OREZ

COVRIGEI

branza

Inima boierului caută gustul preparatelor din copilărie, la fel ca orice om. Covrigeii cu brânză sunt preparatul care amintește de zilele minunate ale copilăriei, când sărăturile făceau pofta și deliciul gustărilor de peste zi.

COVRIGEI

COVRIGEI

chimen

Inima boierului caută gustul preparatelor din copilărie, la fel ca orice om. Covrigeii cu brânză sunt preparatul care amintește de zilele minunate ale copilăriei, când sărăturile făceau pofta și deliciul gustărilor de peste zi.

COVRIGEI

NAPOLITANE

spirala cu crema

Boierul care se respectă știe că trebuie să-si facă toate poftele, inclusiv cele de dulce.

NAPOLITANE

NUCI

umplute

Ne aduc aminte de copilărie și sunt nelipsite la reuniunile de familie. Păcat că dispar repede.

NUCI

SALAM

de biscuiti

Un alt „dulce” pe placul boierului este salamul de cacao, ceva ce aduce aminte de copilărie mai repede decât un album de amintiri.

SALAM

COZONAC

nuca, stafide si cacao

Când vine vorba de cozonac, boierul caută cozonacul perfect, cu umplutură din plin: nucă, stafide și cacao, pentru a echilibra la fix textura miezului pufos.

COZONAC

BARCUTE

cu crema de caise

Placerea cremei de caise este cel mai asteptat lucru, cand deschizi o cutie cu barcute.

BARCUTE

BARCUTE

cu crema de visine

Gustul intens de vișine completează perfect învelișul moale al bărcuței și este pe placul oricărui boier.

BARCUTE

FURSECURI

cu stafide

Poți să faci un fursec bun să fie și mai bun? Da. Pui stafide și iese fursec boieresc.

FURSECURI

SIROPURI

naturale

Naturale, fără conservanți, cu extracte naturale pentru un organism sănătos, siropurile noastre boierești aduc bucurie în fiecare bucătărie cu suflete de oameni mari sau mici.

SIROPURI

SUC DE MERE

si sfecla rosie

Sănătate curată pe masa boierului, sucul de mere și sfeclă roșie nu trebuie să lipsească.

SUC DE MERE

SUC DE MERE

si piersici

Și mere și piersici, pentru că viața boierului să fie de două ori mai gustoasă.

SUC DE MERE

SUC DE MERE

si coacaze negre

Boierul iubește fructele de pădure, așa că vrea să le simtă din plin, chiar dacă au ieșit din sezon.

SUC DE MERE

DULCEATA

cirese amare

O dulceață de cireșe amare care se respectă pornește de la folosirea unor fructe atent selecționate, mai ales când are pretenții boierești.

DULCEATA

DULCEATA

gutui

Boierului îi place dulceața specială, ca să aibă cu ce se lăuda. O astfel de dulceață este cea de gutui cu miez de nucă prăjit.

DULCEATA

DULCEATA

prune

Dulceața de prune îți amintește instant de zilele lungi din copilărie în care te jucai de dimineața până seara, iar apoi ai tăi îți pregăteau câteva felii zdravene de pâine cu dulceață.

DULCEATA

DULCEATA

coacaze

Boieria la dulceață se simte la textura. Cu cât mai fină, cu atât mai potrivită dulceața pentru clătite sau prăjituri.

DULCEATA

CAISATA

Boierii se simt bine împreună, mai ales când se laudă fiecare cu bucatele puse pe masă. Iar uneori, lauda de sine, chiar miroase bine, mai ales când pui pe masă un lichior fin de caise, la 28 de grade.

CAISATA

VISINATA

O vorbă veche din popor zice că lichiorul de vișine e un moft necesar pe masa fiecărui boier. La 28 de grade e tocmai bun să ne delecteze cu cele mai sincere arome.

VISINATA

RACHIU

Ca un prieten bun la masa boierului, rachiul de prune nu dezamăgește niciodată, mai ales când nu e nici prea tare, nici prea slab, ci tocmai bun la 37,5 grade.

RACHIU

AFINATA

Boierie fină din afine. Așa se prezintă lichiorul de afine pe masa boierului de azi, o prezență nobilă și încântătoare.

AFINATA

MURATURI

asortate

Murăturile asortate sunt un preparat nelipsit la mesele de Sărbătoare, pentru că marele lor meșteșug culinar este să echilibreze gustul carnurilor grele, dând și mai multă savoare și prospețime preparatelor de sezon.

MURATURI

Suc de mere

si visine

Sucul de mere și vișine este o băutură boierească care aduce împreună două dintre gusturile emblematice ale livezilor românești: dulcele nectarului de mere și acrul sucului de vișine, într-o combinație de pofte mari și pahare umplute ochi.

Suc de mere

Prajitura

cu crema de zahar Ars

Ti-am pregatit o prajitura care sa-ti aminteasca de copilarie. Din ingrediente atent selectionate, direct pe masa ta.

Prajitura

Baigli

mac/nuca

Cozonacul de origine maghiara satisface pofta de dulce si e sanatos. Merge la cafeaua de dimineata sau dupa o masa.

Baigli

Saratele asortate

O gustare boiereasca pentru ocazii sau inlocuitor de masa cand esti pe fuga, saratelele sunt coapte de noi si se mananca proaspete si crocante

Saratele asortate